تبلیغات
پدیده ی نو - چرا كلروفیل خون ساز است؟
 
پدیده ی نو
دوشنبه 17 دی 1386 :: نویسنده : امید

چرا كلروفیل خون ساز است؟

حتما شنیده اید كه گفته می شود سبزیجات دارای رنگ سبز پررنگ خون ساز هستند و بهتر است برای جبران كمبود آهن بدن از آنها استفاده شود. ولی چه عاملی سبب می شود این گروه از سبزیها این گونه عمل كنند؟ همان طور كه می دانید علت سبزی برگ گیاهان وجود ماده ی سبزینه (كلروفیل)‌ در آنهاست كه در حقیقت ماده اصلی فتوسنتز و تبدیل مواد معدنی خاك به مواد آلی برای استفاده ی سایر موجودات است. كلروفیل از لحاظ بیوشیمیایی از چهار مولكول پروتئینی تشكیل یافته كه به وسیله ی یك گروه پروستتیك (غیر پروتئینی)‌ كه همان اتم منیزیم است به هم اتصال یافته اند.

شاید جالب باشد بدانید كه مسیر سنتز كلروفیل در گیاهان تا قبل از مرحله ی اضافه شدن گروه پروستتیك منیزیم كاملا شبیه مسیر سنتز هموگلوبین در جانوران است. و باز همان طور كه می دانید هموگلوبین همان پروتئین رنگی حمل كننده ی اكسیژن در خون است كه سبب قرمزی گلبول های قرمز خون می شود. ساختار بیوشیمیایی مولكول هموگلوبین مشابه به رنگدانه ی كلروفیل در گیاهان است با این تفاوت كه به جای گروه غیر پروتئینی منیزیم، در ساختار هموگلوبین گروه فلزی و غیر پروتئینی آهن به كار رفته است.

مسیر سنتز كلروفیل در گیاهان عالی تا قبل از اضافه شدن منیزیم مشابه با مسیر سنتز هموگلوبین در جانوران است بنابراین می توان انتخاب كرد كه با در دسترس قرارگرفتن آهن یا منیزیم به طور مصنوعی فرآورده نهایی كلروفیل باشد یا هموگلوبین. از این رو اگر از سبزیجات دارای كلروفیل زیاد استفاده شود این رنگدانه در سیستم گوارش انسان به واحدهای سازنده خود یعنی بخش پروتئینی و بهش پروستتیك منیزیمی تجزیه می شود كه در صورت تشخیص بدن درمورد وجود نیاز به هموگلوبین از آهن موجود در سبزی های برگ سبز و پررنگ استفاده كرده و طی مدت زمان كوتاه تری هموگلوبین های بیشتری ساخته در اختیار سلولهای مغز استخوان قرار می دهد تا گلبولهای قرمز بیشتر با محتوای هموگلوبین (آهن) بیشتری بسازند. به سخن دیگر مصرف این گونه سبزیجات مسیر تولید هموگلوبین را در بدن بسیار كوتاه می كند و به جای آن كه بدن مجبور باشد از ابتدا و به صورت مرحله به مرحله پروتئین هموگلوبین را بسازد از بخش های اماده ی پروتئینی مولكول كلروفیل استفاده می كند و با افزودن آهن به پیش ساخت آماده سریع تر هموگلوبین می سازد و نیاز به یادآوری نیست كه ذخیره ی آهن بیشتر برای سلولهای خونی به معنی توانایی بالاتر برای انتقال گازهای تنفسی و در نهایت افزایش كاركرد ماهیچه ها و افزایش توانایی و نشاط بدن می باشد.

پس بهتر است بر اساس برنامه ی منظمی در هفته از سبزیجاتی مانند اسفناج، انواع كلم و سبزیجاتی كه به طور معمول در سبزی خوردن وجود دارند استفاده كنیم.

البته این خصوصیت در مورد گوشت قرمز نیز وجود دارد و چه بسا آهن موجود در گوشت بسیار سریع تر تبدیل به آهن قابل استفاده در بدن می شود زیرا پروتئینهای تشكیل دهنده ی عضله (گوشت قرمز) همان پروتئین های میوگلوبین هستند كه از به هم پیوستن آنها به هم هموگلوبین ها ایجاد شده و باز در اختیار سلولهای مغز استخوان كه مولد سلولهای خونی هستند قرار می گیرند. اما به توصیه ی اكثر پزشكان استفاده ی مداوم از گوشت قرمز جز در موارد ضعف شدید و جدی بدنی چندان مناسب نیست زیرا در هر صورت بافتی حیوانی بوده و در لابلای آن چربیهای اشباع وجود دارند كه برای سلامت دستگاه قلب و عروق بسیار خطرناك هستند به خصوص اگر طی مدت زمانی مداوم مورد مصرف قرار بگیرند



نوع مطلب : آموزش، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 26 مرداد 1387 12:08 ق.ظ
سلام

خیلی جالب بود

خسته نباشی!
چهارشنبه 19 دی 1386 04:01 ق.ظ
سلام ببخشید شما امید هستین كه برای من اف میزاره
چهارشنبه 19 دی 1386 04:01 ق.ظ
سلام ببخشید شما امید هستین كه برای من اف میزاره
peshol_meshol
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :